Pelikan Müzik @ ICMP 2015

Müzik Editörleri Derneği (MEDDER) ile Uluslararası Müzik Editörleri Konfederasyonu’nun (ICMP) ev sahipliğinde, 26 ülkeden 150 telif uzmanı 10 Eylül’de Point Hotel Barbaros’ta biraraya geldi.

“Türkiye’de müzik sektörünün dünü ve bugünü” başlıklı açılış panelinde, Eğlence Fabrikası'ndan Selim Serezli ve Pelikan Müzik'ten Selim Kaynak konuştu.  

Toplantıda Google ve LyricFind gibi dünya devlerinin temsilcilerinin yanı sıra, WIPO, CISAC, PRS gibi köklü telif kuruluşlarının yöneticileri de müzik sektöründeki gelişmeleri tartıştı. Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakanlığı, MESAM ve MSG’nin yanı sıra, Baraka Müzik, Eğlence Fabrikası, Fix Müzik, Kalan Müzik, Median Müzik, Müzikotek, Orchard, Pelikan Müzik, Portal Rights Management, Universal Müzik Taksim Edisyon ve Zeplin Edisyon’dan da yetkililer görüşlerini diğer katılımcılar ile paylaştı.

“Dijital müzik kullanımlarının etkili bir şekilde lisanslanması”, “AB’de değişen telif mevzuatı” oturumlarının yanı sıra WIPO ve CISAC temsilcilerinin yaptıkları konuşmalar ile toplantı sona erdi.

ICMP ve MEDDER, yeni telif yasası ve meslek birlikleri mevzuatı başta olmak üzere, birçok konuda yakın işbirliklerini sürdürmeye devam edeceklerini bildirdiler.

 

(Eylül 2015)